Maszyna do pakowania żywności konserwowej (konserw) w papier

PRODUCENT: NAREW-TECH

Jak przebiega proces?

Konserwy z autoklawy wjeżdżają na maszynę transporterem o długości 6 metrów. Za pomocą układu hamulców i przepychaczy konserwy są podawane pod dwa stemple. Następnie, w momencie, gdy puszka znajduje się już pod stemplem, ze specjalnego magazynka podawany jest papier do owijania puszki. Stempel przepycha puszkę przez matrycę, gdzie następuje wstępne owinięcie papieru na puszce. Znajdujące się pod spodem mechanizmy dokańczają proces owijania papieru na puszce. Następnie transporterem wyjściowym, na którym zamontowana jest drukarko-etykieciarka, zapakowana konserwa w papier wyjeżdża na wyjście maszyny. 

Co ją wyróżnia?

Unikalna technologia, zaadoptowana z maszyn do pakowania serów pleśniowych w folię aluminiową, do pakowania konserw w papier. Technologia została tak opracowana, aby fałdki na papierze były niepogniecione i równo ułożone.